Vin

Publicerat den av
Vin kan ofta räknas till livets delikatesser.

Vin, det ska räknas till livets delikatesser, enligt min åsikt.

Det är inte meningen att du ska rusa in på bolaget, hämta med dig en flaska vin av bara farten, ta taxin hem, slänga dig i soffan, skruva av korken, öppna munnen och låta det rinna. Då är du definitivt ute på farlig väg. Det är ganska lätt att bli beroende av vin, och som med mycket annat som är gott, så kan det gå överstyr. Nej, ett sätt att undvika detta otyg, är att du njuter av vinet i stället. Läs på om vin där det erbjuds, kanske du hittar en druva där du tycker vinet blir gott, varje gång.

Det finns båtar som kallas för hangover
Det finns båtar som kallas för hangover

När du å bestämmer dig för att smyga iväg på bolaget, så har du givetvis redan sett ut vilket vin du vill ha, och som lockar dina smaklökar. Du greppar flaskan, och lätt smyger du fram till kassan, med ditt kort i högsta hugg. Låter dig förföras när kassörska smeker ut summan ur sin mun, 70 sek. Du lägger glatt ditt kort på läsaren, tar bussen hem. Du vet redan att just ditt vin ska serveras mellan 16 och 18 grader, så du bör kyla ner det lite. Lägg det i frysen, som du öppnar varje 20 minuter, du rullar flaskan ett kvarts varv. När du känner på flaskan att nu kan det nog vara lagom, så tar du ut vinet, tempar det. Är det lite för kallt, så gör det absolut inget, du plockar fram din karaff, häller över vinet på karaffen, och ruskar det lite, så att du luftar vinet. Du plockar fram dina fina vinglas, du vet de där mer lite kupa, så att doften finns kvar i glaset. Så häller du upp i glaset, ställer ner karaffen, och tar i glasets botten. Tar upp det och doftar in nosen. Då känner du alla aromer som kommer in i näsan. Lite försiktigt glider du in i vardagsrummet, med vinglaset i handen, sätter dig i favoritfåtöljen, det är först här du låter vinet beträda din mun. Du sväljer inte, utan låter vinet smyga genom hela din mun, så att alla smaklökar får känna. Du utkristalliserar snart alla de där smakerna som det stod om i tidningen. Du är nöjd, när du lutar dig bakåt, och låter den första klunken glida ner genom strupen. Det var en bra rekommendation du har fått, det kommer att bli en riktigt härlig kväll du och ditt sällskap. Har du mannen eller hustrun med, så har hon eller han fått sitt egna glas och kan med all säkerhet uppleva samma sak.

Resor och vin hör samman.
Resor och vin hör samman.

Den senare delen handlar vårt skrivande om vinet om.

Vi hittar något gott vin, och gör det som står i den andra delen. Eller så hittar vi en druva, eller besöker ett vindistrikt. Du kommer att få läsa en hel del om vinet här. Kanske inte så mycket som de riktiga vin tidningarna, men en hel del, så att du klarar dig i vinvärlden. Välkommen.

En god promenad är alltid uppskattat, av alla.
En god promenad är alltid uppskattat, av alla.

Åka tåg

Gillar du att åka tåg? Då ska du hoppa över på vår blogg som handlar om tåg. Där kommer det snart att finnas resor som berättar hur du kommer till och upplever olika vindistrikt. Som du säkert vet så finns det ju massor av temavägar som handlar om drycken. på magazin 15, som bloggen heter, så försöker vi göra samma sak, fast du reser då med tåg. En nackdel mot att resa med bil är ju att du får svårt att ta med dig ngra godsaker, din resväska eller utrymme blir ju ganska begränsad. Det gör ju å andra sidan det att du kanske kan skaffa lite viner av högre klass, som kanske kostar lite mera, men ger en högre kvalité. Valet är ditt

Inlägg om Vin:

Berså