Vi skriver om Motion

Skrevs den av
Vi skriver om Motion

Vi skriver om motion

Motion, hälsa och mat, det kan knappast bli bättre.

Motion, Vi skriver om allt, och dessutom kryddar vi det med lite vin och resor. Vill du läsa om tågresor, så kommer det snart artiklar om detta. Det som gör livet så gott att leva när man blivit senior. Nu är det tyvärr inte alla som av olika anledningar kan uppleva allt, men för oss övriga gäller det verkligen att hålla igång, med motion att se om sin hälsa, och äta nyttigt, så kan du leva länge – och väl. Det var väl så Kerstin Brismar skrev i sin bok. 

En sak tror jag vi ska vara helt överens om, det går inte att ligga där hemma på soffa och sappa på TV:n. Då kommer du ganska snart att trilla av pinn, och det vill du säkert inte. Lite motion kommer att förbättre din situation ganska ordentligt, det är anledningen till att vi skriver om motion. Tycker du det är skitjobbigt? Ring en vän och bjud in henne eller honom på promenad i stället för kaffe med bulle. Jo, du får lov att ta med dig kaffet, gå ut i skogen, sätt er på varsin stubbe, och njut av kaffet, och då också en kanelbulle. Det är OK. 

Motion på många olika sätt!

Det finns massor av olika sätt att motionera. För egen del ska jag prova på en del saker, och delge dig detta. Om det är kul att springa, eller kanske simma på morgonen? Kanske ta en skogspromenad, så stod det ju lite skämtsamt i forna tiders kontaktannonser, som det då fnystes lite åt. Men jag kan nog tycka att den som skrev sådant var en ganska omtänksam person, han eller hon ville ju att sin nya partner skulle må bra. Jag kan lova dig, att kliver du in i skogen, på din morgonpromenad, ju mer ju bättre naturligtvis, men det kan räcka med tio – femton minuter i skogen, så mår du betydligt bättre. 

Skogen ger betydligt mer än den tar. Jag ska senare skriva om att skogsbada, det nya sättet att må riktigt bra. Du förlägger din promenad ut i skogen, där du letar efter en stubbe, eller en sten. Slå dig ner och lyssna bara till vad skogen har att säga. Alltid är det någon fågel som kvittrar eller något rådjur som vill göra sig hörd. Dina tankar försvinner in i skogen, det är bra för du kommer din stressnivå att sjunka, ditt blodtryck sjunker, i de allra flesta fall. Det är bra för många av oss. Mera om detta senare.

Stavgång, det första inlägget om motion.