Varför ska du resa till Rimini nu i september?

Rimini – Här är tio tips om varför man som senior ska resa till Rimini nu i slutet av september och framåt: Du kan resa med tåg, underbart.

Rimini
Soluppgångar

1. Rimini – Vädret är behagligt

I slutet av september och framåt är vädret i Rimini fortfarande behagligt. Det är varmt och soligt under dagen, men det kan vara lite svalare på kvällen. Det är en perfekt tid att njuta av stranden och alla de andra aktiviteter som Rimini har att erbjuda.

2. Det är mindre folk

Högsäsongen är över i Rimini i slutet av september. Det betyder att det är mindre folk på stranden, i restaurangerna och på sevärdheterna. Det är en mer avkopplande och lugn upplevelse.

3. Det är billigare

Rimini – Lägre pris på hotell

Priserna på flyg, hotell och utflykter är lägre i slutet av september och framåt. Det är en bra tid att spara pengar på din resa.

4. Det finns fortfarande mycket att göra

Även om högsäsongen är över finns det fortfarande mycket att göra i Rimini. Du kan njuta av stranden, gå på museum, besöka historiska sevärdheter eller prova på lokala maträtter.

5. Du kan njuta av det italienska köket

Rimini är ett utmärkt resmål för dig som älskar italiensk mat. Här hittar du en mängd olika restauranger som serverar traditionell italiensk mat.

Rimini - Stranden, det är ännu badbart.
Rimini – Stranden, det är ännu badbart.

6. Du kan lära dig italienska

Om du vill lära dig italienska är Rimini ett bra ställe att börja. Det finns många språkkurser och resurser tillgängliga för seniorer.

7. Du kan träffa nya människor

Rimini är ett populärt resmål för seniorer från hela världen. Det är ett utmärkt sätt att träffa nya människor från olika kulturer.

8. Du kan göra en sista resa för året

Rimini - Nattlivet är gott.
Rimini – Nattlivet är gott.

Rimini är ett perfekt resmål för dig som vill göra en sista resa, för året. Det är ett vackert land med mycket att erbjuda. Du kan ju vända på det hela och åka hit först, men då får du vänta tills nästa år.

9. Du kan njuta av den italienska kulturen

Rimini är en stad med en rik historia och kultur. Här kan du besöka historiska sevärdheter, gå på museum och uppleva den italienska kulturen. Ladda upp med ett gäng Fellini-filmer, å kommer du i stämning för att besöka hans park.

10. Du kan njuta av den italienska livsstilen

Rimini är en stad med en avslappnad livsstil. Här kan du njuta av sol, bad och god mat.

Här är några specifika tips för seniorer som planerar en resa till Rimini i slutet av september och framåt:

  • Boka din resa i god tid

Om du vill få det bästa priset på flyg och hotell är det viktigt att boka din resa i god tid.

  • Välj ett hotell som är anpassat för seniorer

Det finns många hotell i Rimini som är anpassade för seniorer. Dessa hotell har ofta faciliteter som hissar, breda korridorer och handikappanpassade badrum.

  • Ta med dig bekväma skor

Du kommer att göra mycket promenader i Rimini. Ta med dig bekväma skor för att undvika skador. För egen del använder jag sandaler, väl ingågna. Men du kan lika väl ha ett par sköna promenadskor.

  • Drick mycket vatten

Det kan vara varmt i Rimini, så det är viktigt att dricka mycket vatten. Du kan använda kranvatten, såvida du inte har en oerhört känslig mage. För de allra flesta fungerar kranvattnet utmärkt.

  • Använd solskyddsmedel

Glöm inte att använda solskyddsmedel för att skydda dig mot solens strålar. Det är verkligen ett bra tips. Soln är uppe ett antal timmar varje dag, då är den het och strålande. Skydda dig miot dessa strålar med en solskyddskräm med hög faktor. Jag ser på prognosen att idag, 19 september ska det bli 29 grader. Härligt för oss som redan är här. Shorts, keps, tshirt och solglasögon, sedan klarar vi oss.