Åter hemma – snart höstresa – fint.

Husvagn - Höstresa
Sådana här kvällar får man i husvagnen på sommaren

Höstresa på gång. Idag är det dag 98 i husvagnen, den dag vi ska ställa in den för vinterförvaring. Nu låter det i och för sig lite tidigt, augusti är ännu inte slut. Men det beror på en del yttre omständigheter, vi är med i en festkommitté, där festen ska vara i helgen, och det blir en hel del förberedelser inför ett sådant kalas. Sedan lämnar vi hemmet igen, den 8 september, nu för höstresan. Så det är tur att vi båda är seniorer, så att vi hinner med alla våra åtaganden.

Höstresa - Utan husvagn - Italien
Höstresa – Utan husvagn – Italien

Dag 98 – nästan – Nu snart höstresa i

OK, jag kanske ljuger lite, vi har inte bott i husvagnen alla 98 dygn, vi har ibland åkt hem, och stannat kvar, då av lite praktiska orsaker. Kanske en läkartid hyfsat tidigt, eller något annat som behöver göras trots att det är sommar. Men huvudmålet har varit att bo i vår fina husvagn. Vi trivs båda väldigt bra där, sköna sängar och vi säger båda, hustrun och jag att vi sover bättre i vagnen. Det beror säkert på att det strömmar in frisk luft hela tiden. Att bo i stan är en annan luft, även om vi inte har speciellt stora luftproblem. Vi har nära till vår skog, och trafiken är inte speciellt kraftig. Det finns de som har det betydligt värre. 

Höstresa - då kan man stöta på dessa gubbar, Lecce - Italien
Höstresa – då kan man stöta på dessa gubbar, Lecce – Italien

Reseplanerna

Jag kan inte ta bort dessa härliga planer vi just nu har. Det har blivit en hel del förändringar mot de ursprungliga, då vi hade Montenegro som utgångspunkt. Men med tanke på omständigheterna, så har vi ändrat oss, ett tag tänkte vi ställa in hela resan, men när jag skulle avboka visade det sig att resan till GDansk, inte kunde avbokas. Det kostar drygt 3 000 sek, då inklusive resan mellan Visby – Nynäshamn, så då började jag bygga en resa lite mera västerut, och kanske undvika ställen där det inte är bra att komma med den blå/gula dialekten just nu. Det fick bli gamla köra Italien i stället. Vill du läsa mera om resor så har vi en hel rubrik här på piggsenior.se

Jag var sent ute, så hur finner man på en lämplig bostad i tre veckor? Jo, man är väldigt sent ute, jag bokade ett hotellrum i gamla 70-tals hippa orten Rimini. Idag betydligt lägre populäritet, men alla bostäder bör ju stå kvar, tänkte jag. OK, priserna var väl inte så låga som jag tänkte, men det blev rimliga kostnader ändå. Nu sitter jag och plockar i våra tåg, som ska se till att vi är framme, exakt den dagen jag har bokat vårt boende. Tur i oturen är ju att Rimini har en järnvägsstation. Då slipper vi cykla genom halva Italien. Nu vet jag inte hur intressant Rimini är, det kan ju ha fallerat även där, men då är det bra att bo nära järnvägsstationen, och sätta sig på ett tåg och ta en utflykt över dagen. Det finns massor med platser i Italien som jag inte har besökt, Florens, Verona, Bologna, SanMarino, Ja, du hör, klassiska ortsnamn, som med stor sannolikhet vill träffa både mig och hustrun. I Rimini kan vi säkert få ett galant bad, och så bör det finnas någon restaurang kvar, som kan förse oss med mat. Jag har förmånen att resa tillsammans med kära hustrun, men är du ensam så ska du definitivt inte undvika att resa. Det finns massor kvar att upptäcka, även när du reser ensam..

Höstresa - Utflykt till Gallipoli eller Taranto - Italien
Höstresa – Utflykt till Gallipoli eller Taranto – Italien

Kommande år

Redan nu kan jag tycka att 2023 varit riktigt härligt, och när jag är hemma igen, i slutet av oktober, så är jag fylld med senaste resans upplevelser, så då tycker jag nog att det varit ett utmärkt år. Min November depp, som brukar komma, hinner nog inte med i år, jag är så fylld med en massa andra grejer i både huvud och kropp. 

Höstresa - Man kan få en Aperol Spiritz även i Husvagnen, här i Lecce Italien.
Höstresa – Man kan få en Aperol Spiritz även i Husvagnen, här i Lecce Italien.

Så hur blir då nästa år?

Redan nu planerar vi att plocka ut husvagnen i princip så fort snön är borta eller åtminstone senast i mitten av April. Vi har nog lärt oss att våren kan vara riktigt varm och skön. Augusti i år, har inte mycket att komma med, regn och blött. Å andra sidan, Augusti på Gotland brukar vara sommarens höjdare, så icke i år, och därför ändrar vi våra planer. Vill du följa oss på vår resa, så klicka in dig på magazin15.se där skriver jag om hur resan fortgår. Jag ska även lägga upp en hel del filmer på TikTok.