Gula tänder på ålderns höst: ett vanligt problem med en enkel lösning

Tandblekning: Gula tänder på ålderns höst: ett vanligt problem med en enkel lösning

Det är inte ovanligt att ens tänder börjar gulna när man blir äldre och tyvärr är det något många upplever som pinsamt och jobbigt. Även om man har tagit väl hand om sina tänder under hela livet kan åldern ta ut sin rätt och missfärga tänderna.

Förr var detta något man bara var tvungen att acceptera då det inte fanns några smidiga lösningar på problemet. Fast idag är situationen annorlunda och med skonsamma metoder bleka sina tänder helt på egen hand. Låter det som något du hade varit intresserad i? Då kan du fortsätta läsa denna guide till vitare tänder.

Att bleka tänderna hemma är lättare än någonsin

Som sagt kan man idag bleka sina tänder hemma, helt på egen hand med hjälp av skonsamma metoder. En av de ledande lösningarna är tandblekning hemma från WeSmile – ett nystartat företag som på kort tid tagit den svenska marknaden med storm.

WeSmile erbjuder idag en rad olika produkter du kan använda för att bleka dina tänder hemma. Metoderna är enkla och kräver inte mer än 10-20 minuter om dagen i 1-2 veckor, dessutom är det prisvärt jämfört med att exempelvis bleka tänderna hos en tandläkare.

Utav de produkter som WeSmile erbjuder är deras tandblekningskit den absolut med effektiva. För endast 479 kronor får du allt du behöver för att snabbt bleka dina tänder flera nyanser utan risk för ilningar eller frätskador i munhålan.

Tandblekningskitet levereras med:

  • Tandblekningsgel – WeSmile använder en gel som kallas PAP och som är helt peroxidfri vilket innebär att den är skonsam för människor.
  • Bettskena – du får även en bettskena i gummi som du använder för att applicera gelen på dina tänder.
  • UV-lampa – med hjälp av UV-ljus kan du maximera gelens verkningsgrad markant och uppnå bättre resultat på kortare tid.
  • Nyanskarta – så att du kan hålla koll på dina framsteg och just hur mycket vitare dina tänder blir.
  • Bruksanvisning – det är enkelt att bleka tänderna och följer du de simpla instruktionerna kan du inte göra fel.

Så här bleker du tänderna: steg för steg

Trots att WeSmiles produkter levereras med tydliga instruktioner med både text och bilder tänkte vi erbjuda en snabb genomgång av processen.

  1. Börja med att förbereda dina tänder genom att borsta dem precis som vanligt. Tänk på att skölja ur munnen ordentligt efteråt.
  2. Fäst din bettskena på UV-lampan så att du slipper krångla med det sen. Vill du inte använda UV-ljus kan du hoppa över detta steg.
  3. Applicera 0,75 ml tandblekningsgel i bettskenan. Gelen levereras i färdiga sprutor som gör det enkelt att läsa av mängden gel man använder.
  4. Stoppa skenan i munnen, bit ner, luta dig tillbaka och vänta på att behandlingen är färdig – 10 minuter. Använder du UV-lampan som kommer den släckas när du är färdig.
  5. Skölj därefter ur munnen men ljummet vatten och sen är du färdig!

Med en behandling om dagen i 12 dagar kan du bleka tänderna upp till 7 nyanser. Är du nöjd med resultatet tidigare än så kan du med fördel avbryta behandlingen. Vill du istället behålla ditt kritvita leende en längre period kan du beställa en tandblekningspenna eller whitening strips och fortsätta bleka tänderna med jämna mellanrum, dock inte dagligen.

OBS! Om du tar receptbelagda läkemedel eller har haft problem med munhälsan tidigare bör du rådfråga din tandläkare eller läkare innan du inleder en behandling.